Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Kultur & Nöjen

Sanna Nielsen tar över Allsången

Spekulationerna visade sig stämma — Sanna Nielsen tar över "Allsång på Skansen" nästa år.
— Jag blev chockad när jag fick frågan, säger hon till TT.

Sanna Nielsen. ARKIVBILD.
När säsongens sista "Allsång på Skansen" sändes i förra veckan avslöjade Petra Marklund att hon kommer att lämna programmet. Sedan dess har det spekulerats i vem som skulle bli hennes efterträdare.
Tidigare i veckan pekades Sanna Nielsen ut som ny programledare av tidningen Aftonbladet. Nu bekräftar också SVT att det blir hon som får jobbet.
— Jag är helt galet förväntansfull och nyfiken på att få leda "Allsång på Skansen" och hitta min roll i programmet, säger Sanna Nielsen till TT.
Hon avslöjar samtidigt att hon blev erbjuden jobbet redan i juli. Sedan dess har förhandlingar pågått och först på onsdagsförmiddagen skrevs kontraktet på.
Därmed är det klart att artisten går från att leda Melodifestivalen till "Allsång på Skansen" på bara ett år — två av Sveriges största och mest folkkära tv-program.
— Det första jag tänkte när jag fick frågan var "ska Allsången bli mitt andra tv-program?". Det är en stor ära och det ska bli jätteroligt, säger Sanna Nielsen.
Trots att hon är relativt ny i programledarrollen berättar Sanna Nielsen att hon ändå känner sig trygg då det handlar om produktioner där musiken står i fokus.
— Jag ser det som en möjlighet för mig att utveckla mitt artisteri, säger hon.
Under åren har Sanna Nielsen själv varit gäst i "Allsång på Skansen" flera gånger och berättar att hon är förtjust i hela upplägget:
— Jag var faktiskt där och tittade för några veckor sedan och det är så otroligt roligt. Det är bra stämning och allsång är något som förenar människor.
Huruvida hon ska förändra något i programmet kan hon inte svara på ännu.
— Inga tankar på det ännu, jag ville skriva på avtalet först och så får vi ta tag i allt annat i höst. Men det finns ingen anledning att förändra för mycket, det blir mer att jag gör det på mitt sätt, säger Sanna Nielsen.
Gå till toppen