Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Tioårige Hampus drog igång MFF-sången

Hampus Larsson, tio år, drog igång festen.
– Det var häftigt, sa den unge MFF-supportern sedan han varit den förste att få igång sången i Glasgow.

Det började lite försiktigt med att han fick med sig dem vid det lilla bordet, sedan hakade hela den restaurangen med och efter en minut rullade sången runt hela Merchant Square:
”Vi följer vårt blåa lag, från München till Solna stad…”
Den här gången är det alltså Glasgow som gäller och strax före klockan ett, lokal tid, vällde majoriteten av de 535 som åkt med de tre supporterplanen in på Merchant Square.
Då hade tio bussar släppt av dem två kvarter bort vid George Square och några hade droppat iväg på stan, men de flesta hade gått till inomhustorget, som längs sidorna är fyllt med caféer, restauranger och barer.
Allt uppbokat av MFF:s specielle förfestspecialist Per Kindgren.
Redan en stund tidigare fanns 20-talet MFF-supportrar på plats på puben O´Neill i ena hörnan – de hade alla tagit sig hit på andra sätt redan i går.
Men i övrigt gapade Merchant Square tomt. 20 minuter senare fanns inte en stol ledig.
Folk slog sig ner, tog en öl och beställde mat i mindre grupper – men enades alltså snart i sången när Hampus Larsson drog igång, som dagens förste och definitivt yngste capo ("klackledare").
– Jag lyckades faktiskt på planet också, berättade han stolt. Det var mycket sång där också.
Män i varierade åldrar dominerade, men i Hampus var där inte så många.
– Det här är den roligaste dagen i mitt liv. Jag har aldrig varit på bortaresa och det ska bli så kul. Rosenberg är min favorit, men han är ju tyvärr inte med.
Sydsvenskan pratade med en lång rad supportrar och alla gav samma besked:
– Allt har fungerat fantastiskt smidigt i samband med resan.
MFF Supports Fredrik Ingesson kunde åtminstone tillfälligt andas ut. Det är han som fixat hela charterpaketet.
Under eftermiddagen laddar supportarna på Merchant Square, men många gör avstickare för en promenad i centrum som bara ligger ett par kvarter bort.
Sedan blir det gemensam marsch de tre-fyra kilometerna till Celtic Park ett par timmar före avspark.
Gå till toppen