Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Kultur & Nöjen

Vad ska ni göra för något?

Ebba Petrén, regissör för den deltagande scenkonstföreställningen ”Join” som har premiär på Bastionen idag.

Bild: Sigrid Landström Petersen
– Vi har byggt upp en värld som vi bjuder in publiken till där vi ska undersöka vad som händer med oss när jobb och fritid smälter samman, vilket ofta kan vara fallet idag. Vad händer med möjligheterna att skapa ett kollektiv och en gemenskap? Som publik blir man nyanställd i företaget Corpus där du arbetar på olika platser med olika människor och olika uppgifter hela tiden.
Men om det är ens verklighet, varför ska man återuppleva det på teatern?
– Jag vill gärna att teater ska handla om det samhälle och den värld som vi befinner oss i. Konsten ska beröra det som vi behöver bearbeta i vår kultur. Det är möjligt att det kommer kännas jobbigt men kanske att man hittar något sätt att prata om sitt eget liv.
Vilka tror du kommer känna igen sig?
– Vi skildrar människor som arbetar med sina känslor och tankar som arbetsverktyg. Det kan vara alltifrån undersköterskor till advokater och journalister. Men det är en uppskruvad verklighet. Om man tycker om lekfullhet och svart humor kommer man nog uppskatta föreställningen.
Gå till toppen