Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Dubbel bebislycka för jättepanda

Det råder bebisyra på National Zoo i Washington. Jättepandan Mei Xiang har, något överraskande, fött tvillingar.

Jättepandan Mei Xiang har fött två ungar i djuparken i Washington. Här är hon med sin tidigare pandababy, Bao Bao, som föddes 2013.Bild: Charles Dharapak /AP/TT
Intresset har varit stort för publikmagneten Mei Xiangs förlossning. När djurparken twittrade ut att hon hade fått värkar kraschade deras direktsändning på nätet.
"Vi är glada över att Mei Xiang har fött. Ungen är sårbar nu när den är så liten, men vi vet att Mei är en utmärkt mamma" sade djurparkschefen Dennis Kelly i ett uttalande, efter att den första ungen kommit till världen.
Men bara några timmar senare var det dags igen. Och den andra ungen tycktes vara något av en överraskning, eftersom djurparken tidigare bara hänvisat till den förväntade födseln av en unge. Båda pandabebisarna tycks dock må bra, enligt djurparken som säger att den andra ungen placerats i kuvös.
Mei Xiang, som inseminerats med sperma både från en panda i Kina och från en på djurparken, är redan en rutinerad mamma. För tio år sedan kom Tai Shan till världen, och 2013 föddes Bao Bao. Vem som är pappa till de nyfödda tvillingarna ska fastställas senare.
Jättepandan är en av världens mest utrotningshotade arter. De har mycket låg reproduktionstakt, och har särskilt svårt att föröka sig i fångenskap. Det finns omkring 1 600 kända jättepandor i det vilda, och omkring 300 i fångenskap.
Gå till toppen