Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Musikprofiler flyttar från Malmö

Malmös musikliv blir en aningen fattigare i höst när fyra av stadens musikprofiler beslutat sig för att lämna staden. 
Sångerskan Rebecca Bergcrantz är mer känd under sitt artistnamn Raindear och spelade på Gustavscenen på Malmöfestivalen i torsdags. Det var hennes sista Malmöspelning innan flyttlasset går till Los Angeles. På Kulturbloggen.com berättar hon om flytten:
”Jag har länge haft ena foten i USA då jag har mina managers där, och jag har även bott i New York ett par vändor i mitt liv. LA väljer jag därför att det passar väldigt bra just nu: jag är nästan klar med skolan (utöver lite sångkurser jag ska läsa där borta) och framför allt så har vi i bandet fått spelningar bokade och en massa presstillfällen och inspelningstid. Dessutom ser jag en vistelse i Kalifornien som en välförtjänt kompensation för alla kalla vintrar jag upplevt här hemma i Sverige.”
En som ikväll lördag gör sin sista Malmöspelning på ett tag är Anna Edström, sångerska i countrypopbandet The Bandettes. På lördagskvällen spelar bandet på Far i Hatten och sen flyttar Anna Edström till Nashville för att studera musikproduktion. Samtidigt flyttar basisten Hannah Billing till Göteborg. Men bandet splittras inte.
”Glöm det. Vi ska spela tills vi är 100!”, hälsar de i ett mejl.
Förra veckan gick även flyttlasset för soloartisten och The Ark-trummisen Sylvester Schlegel som nu flyttar till Stockholm för att fortsätta sin karriär där.
Gå till toppen