Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sport

Poäng med doft av F1 för Malja

Gustav Maljas debut i GP2 – klassen som doftar F1 – blev lyckad. Den 19-årige Malmöbon kom tia i första racet och knep därmed en poäng på Spa-Francorchamps.

Gustav Malja kom på poängplats i sin GP2-debut. Nu väntar Silverstone (4-6 september) i Formula Renault 3.5 Series.
– Måste säga att det gick bra. Men jag hade också lite stolpe in. Att åka härifrån med en poäng är en bra känsla, sa Gustav Malja.
Vad är den största skillnaden mellan GP2 och Formula Renault 3.5-klassen, som du kör i vanliga fall?
– Däcken. I GP2 slits däcken mycket snabbare och man får ta hand om dem på ett annat sätt. I Renault kan man attackera mycket mer i racingen,.
Gustav Malja tyckte själv att han hade god koll på däckslitaget och växte in i den snabba bilen.
Han fick med kort varsel hoppa in som ersättare i det italienska stallet Trident. Förberedelsetiden blev försvinnande kort. Inte blev det bättre av en hackig fredagsträning.
– Vi hade bromsproblem som gjorde att jag bara fick tre varv på träningen, de andra har kört en halv säsong, sa Gustav Malja.
I lördagens race kom tiondeplaceringen som gav en poäng. Gustav Malja slutade före stallkamraten Raffaele Marciello, 20 år, som är medlem i Ferraris förarutvecklingsprogram.
Onekligen en liten fjäder i hatten.
– Jag fick ett bra race. Det är en liten ”boost”.
Under söndagens lopp kom Gustav Malja på artonde plats. Han kom i mål efter en helg fylld av lärdomar.
Gå till toppen