Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Ett år sedan översvämningen – Minns du?

Skyfallen och översvämningarna förstörde för en kvarts miljard och påverkade tusentals. Se bilder och karta från förra årets uppmärksammade händelse.

SOS Alarms telefon gick varm från tidiga söndagsmorgonen i slutet av augusti förra året. Mellan 05.48 på söndagen och 9.52 på måndagen kom 219 larm in. Se var och när alla larmen ringdes in i vår kartgrafik här – och läs alla berättelser från de som drabbades av vattenmassorna på den stora Översvämningskartan.
Läs också Ett år efter översvämningarna i Malmö
Två väktarbilar fastnade i vattenmassorna under järnvägsviadukten på Sofedalsvägen utanför Oxie. Båda bilarna hamnade ett 100-tal meter ut i vattnet och sjönk så bara toppen av taket syntes. En av vakterna kom först inte ur bilen men hann i sista stund ta sig loss, innan bilen helt fylldes med vatten.Bild: Patrick Persson
Motorvägar under vatten och trafikkaos. Se Patrick Perssons bilder på översvämningen, några av de bästa videoklippen som publicerats öppet på Instagram och läsarnas bilder på regnkaoset den 31 augusti 2014.
”Lite blött idag i Kroksbäck”
Översvämningen visade också på riskerna med Malmös avloppssystem, som gör att regn och avföring blandas i samma rör i centrala Malmö.
Det spreds också falska uppgifter om stängda skolor, med Sydsvenskan som fejkad avsändare, om översvämningen.
Gå till toppen