Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Malmö

Stjernfeldt Jammeh: ”Det finns ett stort engagemang för staden”

Katrin Stjernfeldt Jammeh (S), kommunstyrelsens ordförande i Malmö, är kritisk till Greater Copenhagen.Bild: Lars Brundin
Kommunstyrelsens ordförande Katrin Stjernfeldt Jammeh (S), välkomnar initiativet Little Big Malmö.
– Det är ett roligt initiativ som passar väl in i Malmös profil, säger hon till 8till5.
Little Big Malmö är initiativet som vill göra Malmö till världens mest internationella stad. Enligt stiftelsen finns idag 179 nationaliteter representerade i Malmö, varav 169 är FN-nationer. Målet är att det under 2016 ska finnas invånare från alla 193 länder som är medlemmar i FN. Allt som fattas är 24 personer.
– Vi vill visa världen vilken fantastisk kultur och vilka fantastiska bolag det finns här, sade initiativtagaren Finnur Sverrisson till 8till5.
Katrin Stjernfeldt Jammeh säger att initiativet går i linje med Malmös politiska mål att vara en öppen, välkomnande och global stad.
– Det är extra kul att det är privatpersoner som tar initiativet och det betyder mycket att det är människorna som bor och verkar i Malmö som är med och bygger staden. Utan Malmöbornas engagemang så skulle inte staden vara det den är idag.
Little Big Malmö är inte det enda större initiativet som privatpersoner eller näringsliv tagit i Malmö under året. I mars lanserade David Polfeldt från Massive Entertainment initiativet Good Malmö som ska ge unga Malmöbor som står utanför arbetsmarknaden jobb.
– Det är uppenbart att det finns ett stort engagemang för staden, säger Stjernfeldt Jammeh. Och oftast är initiativen som dyker upp också en praktisk lösning på något som man vill förändra.
Gå till toppen