Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Malmö

Utslagen kvinna våldtogs inför vittnen

Vittne filmade med mobiltelefon och larmade polisen. En man har anhållits.

Vittnena hade sett hur en man närmat sig en kvinna i 25-årsåldern som låg utslagen på en gräsyta. Mannen lade sig bredvid kvinnan och begick sedan det misstänkta övergreppet.
– Det vi rubricerar det som våldtäkt eftersom det som ska ha skett kan jämställas med samlag, säger Lars Förstell, informationsdirektör vid polisen i Skåne.
– Hon var – som vittnena uppfattade det – så utslagen att hon i princip inte reagerade på vad som skedde.
Polisen larmades och kunde på platsen gripa en man, som på måndagen anhölls misstänkt för våldtäkt. Det finns ännu ingen säker identitet på mannen.
– Det är ingen ungdom och det är ingen åldring, säger kammaråklagare Tomas Olvemyr som är förundersökningsledare, om den anhållne.
– Han förnekar brott.
Ett av vittnena kunde enligt polisen filma en del av händelsen med sin mobilkamera på håll, vilket kan underlätta för polisen.
– Jag bedömer att utifrån de uppgifter som finns tillgängliga just nu så ska det kunna vara ganska problemfritt att komma till åtal, säger Lars Förstell.
Kvinnan har inte kunnat höras mer omgående.
– Hon var väldigt påverkad, förmodligen av alkohol.
Polisen kommer att göra tekniska undersökningar och hålla fortsatta förhör med kvinnan, den anhållne mannen och vittnen till händelsen.
Gå till toppen