Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Sjukgymnast blir ny vd på Gerdahallen

Sjukgymnasten Rickard Benediktsson blir ny vd på Gerdahallen.
Hans budskap till medlemmarna är: bered er på förändringar.
- Utan utveckling blir det avveckling, säger han.

Rickard Benediktsson tillträder som sin nya post den 1 oktober.Bild: Emil Langvad
Benediktsson är utbildad sjukgymnast vid Lunds universitet, är bosatt i Klagshamn och kommer närmast från företagshälsovårdskedjan Previa, där han haft olika roller under åtta år.
- Jag är jätteglad för uppdraget och för att få ansvar för en så häftig verksamhet som Gerdahallen. Det finns inte många institutioner som har en sådan självklar ställning och engagerar så många. Jag drivs av att arbeta med hälsa och välbefinnande vilket Gerdahallen står för, säger han.
Kritiken från motionärer blev hård och den massmediala uppmärksamheten stor när förre vd:n genomförde förändringar i motionsutbudet. Men det avskräckte aldrig Benediktsson från att söka tjänsten.
- Nej, det är ju spännande att vara ansvarig för en verksamhet med så mycket engagemang. Det är en stor drivkraft, säger han.
Hur ska Gerdahellen både behålla de trogna motionärerna och attrahera nya?
- Alla verksamheter måste utvecklas och förändras för att ligga i framkant. Men det är viktigt att tydligt förklara varför man genomför förändringar. Man måste vara tydlig, säger Rickard Benediktsson som menar att den tidigare ledningen hade kunnat kommunicera förändringarna på ett annat sätt.
Gerdahallen har i dag 14 000 medlemmar, att jämföra med 20 000 för åtta år sedan. För att stoppa den nedåtgående trenden överväger Gerdahallens styrelse att locka fler motionärer genom särskilda ambassadörer på universitetets institutioner och fakulteter. Trendspaning och omvärldsbevakning är andra planerade åtgärder.
- Vi måste bli mer proaktiva. Vi måste ju ha en ekonomi i balans och få nya intäkter, säger Erwin Apitzsch, styrelseordförande i stiftelsen för Gerdahallen.
Rickard Benediktsson tillträder sin nya post den 1 oktober. På söndag börjar han träna på Gerdahallen.
- Det blir intervallspinning och cardio, konditionstränande pass.
Gå till toppen