Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Dalaplan lovar röj under Live!

Femte upplagan av musikfestivalen Live! bjuder på en favorit i repris. Malmöbandet Dalaplan lovar minst lika mycket röj som när de gästade Kävlinge för två år sedan.

Från Dalaplan till Kävlinge. Bandet Dalaplan med Niklas Svensson (mitten) avslutar festivalen Live! på lördag.
Dalaplan har beskrivits som Malmös tristaste plats. Det är också namnet på ett av Malmös mest hajpade band de senaste åren. Nu kommer bandet till Live! för andra gången.
– Det var superkul förra gången och vi ville såklart komma tillbaka, säger sångaren och låtskrivaren Niklas Svensson.
Sedan spelningen på Live! för två år sedan har bandet gett ut två skivor, "Dalaplan" och "Plikt och elände". Båda har hyllats av kritikerna och bandet har turnerat flitigt.
– Dalaplan är ett rock n' roll band som har en idé om att publiken är minst lika viktig, säger Niklas Svensson.
Hur röjig kan en konsert i Kävlinge bli?
– Jag minns spelningen i Kävlinge som väldigt röjig. Våra förhoppningar är att det ska bli minst lika röjigt. Vi spelar sent, vid 22, så förhoppningsvis har publiken kommit igång lite, säger Niklas Svensson.
Vad är skillnaden på bandet nu jämfört med 2013?
– Vi är väldigt mycket mer samspelta . Det kan ta tid för band och musiker att hitta sitt sound. Sen är det också alltid roligt att lyssna på band som letar efter sin identitet.
Namnet togs eftersom bandet hade en replokal vid Dalaplan. Fyra av fem medlemmar bor fortfarande i Malmö, bland dem Niklas Svensson.
– Jag och Jenny (Neikell) bor på Sofielund. Det är gångavstånd till Dalaplan, så det känns tryggt...
Dalaplan håller på att göra låtar till en tredje LP som ska spelas in i början av nästa år. Någon av de låtarna kanske dyker upp redan på lördag.
– Det kan det nog bli. Vi får se om vi vågar plocka in dem så tidigt. Annars blir det mycket låtar från våra två skivor, säger Niklas Svensson.
Gå till toppen