Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Gatukonstnärer gör om Malmös stadsvapen

Gatukonstfestivalen Artscape återvänder till Malmö för att remixa Malmö stadsvapen. Imorgon inleds målandet och på lördag ska en 7,5 gånger 9,5 meter stor målning vara klar på S:t Knuts torg. 
Artscape genomförde 2014 Sveriges första internationella gatukonstfestival och under fem veckor fylldes fasader med fantasirika målningar. Flera av dem finns kvar att beskåda och har nu permanenta bygglov.
Målningen från Artscape 2014 på Grynbodgatan är en av målningarna som fått mest positiv respons.Bild: Lars Brundin.
Imorgon onsdag inleder Artscape ett nytt projekt i Malmö under namnet ”Cadavre Exquis Malmö” där tre inbjudna konstnärer ska remixa Malmös stadsvapen.
– De gör en del var av vapnet. En ska måla en örn, en ett lejon och en människa som ska symbolisera medborgarna. Sen på lördagen remixar vi målningarna och byter plats på dem och skapar helhetsverket, säger Tor Hedendahl från Artscape.
De inbjudna konstnärerna är Los Angeles-konstnären Christina Angelina, London-graffitimålaren Zadok och Örebromålaren Bless.
Under onsdagen börjar de måla på Artscapes vägg som står placerad mitt på S:t Knuts torg med hjälp av en byggställning. Konstverket ska bli en vägg på 7,5 meter gånger 9,5 meter och stå klar på lördag. Då bjuder Artscape även in till en workshop på S:t Knuts torg där man kan pröva på att måla från klockan 11.15. Klockan 17.20 på lördagskvällen slutförs konstverket och sen kan man beskåda det färdiga jätteverket till och med den 11 september.
Gå till toppen