Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Åsikter

Läsartext: Ni är välkomna att söka arbete och bostad

Vi beklagar djupt den situation som gjort att ni känt er tvingade att ta er ända till Sverige och att många av er inte hittar annan försörjningsmöjlighet än tiggeri.
 
Läs också Malmöbor, att vi bor i Sorgenfrilägret är bäst för både er och oss
 
Det är upprörande att EU-länder behandlar en del av sina medborgare på det sättet.
Vi i Malmö stads politiska ledning har framfört detta till såväl den rumänska ambassadören, som vi träffat på plats i Malmö, som till den svenska regeringens samordnare i frågan om utsatta EU-medborgare.
Vi välkomnar er till Malmö för att försöka finna arbete och uppehälle. Ni har samma rätt som övriga EU-medborgare att under tre månader försöka hitta en varaktig inkomst. På mötesplatsen Crossroads ordnar vi särskild upplysning om hur det går till att söka arbete och bostad här, dit ni alla är välkomna.
Samtidigt måste vi använda samma regelverk för er som för andra som tillfälligt vistas i staden. Det är inte lagligt att bosätta sig på någon annans mark utan tillstånd. Malmös miljöförvaltning bedömer att boplatsen på Sorgenfri både riskerar att skada er egen hälsa och påverka miljön i lägrets omgivning.
Det finns inget utrymme för en myndighet att lägga den kunskapen åt sidan och chansa på att medmänniskor inte ska bli sjuka eller skadas.
Malmö stads politiska ledning genom Carina Nilsson (S) och Nils Karlsson (MP) kommunalråd med ansvar för sociala frågor respektive kommunalråd med ansvar för demokrati, jämställdhet och mänskliga rättigheter
Gå till toppen