Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Tre unga shower på Lund Comedy Festival

Igår invigdes Lund Comedy Festival. Vilka är de kommande namnen på humorhimlen? Vi pratar med Isabella Posse från P3-aktuella Kabyssen, Malmökomikern Ludde Samuelsson som gärna skämtar om Lund och Felicia Tomala, som både vill vara feminist och en av grabbarna.
”Vissa saker är så sjuka att det blir roligt”

– Humor är fantastiskt! Man kan ta upp känsliga saker utan att predika. Jag tycker att feminism är viktigt men att det ofta blir tråkigt när någon ska prata om det, säger Felicia Tomala.
Hon kommer till Lund för att testa sin första soloshow ”F-ordet”, som handlar om feminismens krångligheter. För henne är det första besöket på Lund Comedy Festival.
– Kollegorna säger att festivalen är en väldigt välkomnande miljö – som en enda stor branschfest.
Även Ludde Samuelsson ska testa sin nya show ”Vi löser det på plats” på Lundapubliken, men för honom är det fjärde nedslaget på festivalen.
– Publiken på Lund Comedy är en favoritpublik. Den är intresserad av humor och den är trogen. Festivalen är ett självklart inslag i min kalender varje år.
Som Malmöbo och tidigare Lundastudent beskriver han sin relation till Lund som ”vacker och stundtals komplicerad”. Förra årets show hette ”Vi drar till Malmö”.
– Där föddes viljan att prata om viktiga saker och inte bara trams. Vissa saker är så sjuka att det blir roligt, säger Ludde Samuelsson.
Humorgänget Stallet har sitt ursprung i Lund. I sommar har de kört tio avsnitt av programmet Kabyssen i P3. Det elfte avsnittet blir också show på Humorfestivalen. Stallets humorkarriär startade på festivalen för två år sedan.
­­– Festivalen är bra på att plocka upp ny humor och det känns kul att komma tillbaka för tredje året. Alla i gruppen är skådespelare och musiker och vår humor bygger mycket på karaktärer och musikaliska inslag. Vi går igång på människor som tar sig själva på stort allvar, säger Isabella Posse.

Lund Comedy Festival

Festivalen pågår 2-5 september. Den invigdes igår på Sparbanken Skåne Arena.
Den startades 2010 av Anders Jansson och Johan Wester och hette då Lunds humorfestival.
Drygt hundra artister uppträder under de fyra dagarna.
Stallets sommarunderhållning Kabyssen är ett hopplock av fejkade kändisintervjuer, livemusik, sommarpratare och hipstertips. Elfte avsnittet spelas in i Lund i morgon.
Ludde Samuelsson höll på med studentradio när han pluggade i Lund. Han beskriver sin humor som ”Styrd av plötsliga infall och absurda utspel”. I sin show ”Vi löser det på plats” bjuder han in publiken att namnge varje föreställning.
Felicia Tomala kommer från Stockholm och har hållit på med stank up i fem år. Showen ”F-ordet” om fördomar, feminism, fitta-innehav är hennes första soloshow.
Gå till toppen