Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Höst med konst och samtal på Krognoshuset

När Krognoshuset nyöppnar efter sommaren står inte bara utställningar på agendan. Hösten bjuder även på konstsamtal och bokförsäljning.
- Med den här satsningen hoppas vi vitalisera kulturlivet i Lund lite, säger intendent Isac Nordgren.

Höstens första evenemang på Krognoshuset är en utställning med Håkan Bengtsson.Bild: Ingemar D Kristiansen
Först ut är dock en traditionell utställning med konstnären Håkan Bengtsson, som visar teckningar med runda och kvadratiska former i brunt, rött och svart.
Själv beskriver han dem med ord som "linjer", "fält", "komposition" och "balans".
– Det subtila och kontemplativa är viktigt för mig, säger han. Det ska finnas ett samlat uttryck, en helhet och inget oroligt i bilderna.
I källaren har han byggt en trappformad skulptur av träblock.
– Jag tycker att den passar här nere, det är ett annat slags rum. Det händer mer på väggarna. Det är en lite instängd och fuktig känsla, som kryptan i Domkyrkan.
I höst utökar Krognoshuset även verksamheten med en liten bokhandel med konstböcker i entréplanet. Dessutom förlängs öppettiderna på helgerna.
Och enligt det nästan färdiga programbladet anordnar konstföreningen Aura också ett par arrangemang varje månad, till exempel föredrag, konstnärssamtal och ateljébesök.
- Vi har haft det tidigare också, men det har varit ganska sporadiskt, säger Isac Nordgren. Med det här programmet vill vi visa att det kommer att hända saker lite mer kontinuerligt.
Utställningen öppnar idag lördag.
Gå till toppen