Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Hundratals anställda rasar mot högprofilbygge

”Att missnöjet var så stort hade jag ingen aning om”, säger Cecilia Christersson, tillförordnad rektor.

Niagara – Malmö högskolas 25 000 kvadratmeter stora profilbygge i tolv våningar – har blivit ett betydande arbetsmiljöproblem. Ungefär hälften av de fem hundra lärare och forskare som ska arbeta i byggnaden är nämligen djupt missnöjda över att inte längre ha egna kontor, eller skrivbord, utan istället förväntas sitta på olika arbetsplatser dag från dag.
Det finns tysthetsrum, och små mötesrum, men det har inte blidkat de forskare och lärare som är vana vid att kunna stänga om sig och ha sitt material och sin litteratur inom räckhåll.
Enligt Michael Svedemar, ordförande på fackförbundet Saco-S, har Niagara delat lärarkåren i två jämnstora läger.
– Bland de som forskar och skriver mycket artiklar är det nog många som tvingas arbeta hemifrån och det är naturligtvis inte bra. Det Malmö högskola behöver göra är att se till finns kontorsutrymmen som de kan vara i. Det finns inte idag, säger han.
Hur allvarligt är det för arbetsmiljön att över 200 medarbetare vantrivs?
– Att ha lärarlag där många går och mår dåligt är självklart fruktansvärt allvarligt. Vi måste utvärdera den här flytten och hitta en rimlig väg framåt.
Inför flytten anordnades workshops där anställda kom med synpunkter och önskemål. Men det märks inte nämnbart på det färdiga resultatet, vilket fått en demoraliserande effekt, enligt Michael Svedemar.
– Personligen kan jag tycka att det varit för mycket fokus på att driva igenom processen. Man hade behövt förstå bättre hur forskare arbetar när man planerade huset.
Hur trivs du själv i Niagara?
– Jag trivs ganska bra och jag sitter i en miljö där de flesta tycker att de fått det mycket bättre. Det är som sagt väldigt olika hur man upplever detta.
Cecilia Christersson, tillförordnad rektor på Malmö Högskola, är väl förtrogen med kritiken, men inte omfattningen.
– Naturligtvis ska vi inte ha en massa missnöjda medarbetare som hellre sitter hemma. Det är något vi i så fall måste ta tag i. Men att missnöjet är så stort hade jag ingen aning om, säger hon.
Har ni varit tillräckligt lyhörda?
– Det är alltid svårt att avgöra. När någon inte är nöjd har man inte varit tillräckligt lyhörd. Å andra sidan kan inte alla vara nöjda.
200 nya kontor lär det inte bli tal om i Niagara. Men behoven ska inventeras, enligt Cecilia Christersson.
– Det kan ju finnas de som har en funktionsnedsättning, som har problem med ryggen eller problem med ljud eller ljus. I de fallen kommer vi naturligtvis att agera, säger hon.
Gå till toppen