Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Dygnet runt

Hurricane Love splittras

Malmöbandet Hurricane Love lägger av. Under måndagen deklarerade de på sin Facebooksida att bandet inte finns längre. 
Malmöbandet Hurricane Love slog igenom 2012 när de gick och vann den internationella musiktävlingen Emergenza. Sen tog det ett tag innan något hände kring bandet, men i våras släpptes debut-EP:n ”Hurricane Love EP” på skivbolaget Playground.
I somras har de spelat en del på svenska festivaler och det har pratats om en USA-lansering, men istället tar resan slut helt.
”Detta är slutet på vår resa tillsammans. Efter många år och massa fina stunder så kommer Hurricane Love inte längre att finnas”, skriver bandet på sin Facebooksida.
Sångaren Rasmus Viberg förklarar beslutet närmare för Dygnet Runt.
– Det är egentligen väldigt enkelt. Vi har harvat på väldigt länge och nu när vi skulle skriva musik till vårt debutalbum som skulle komma i vår så var visionen väldigt splittrad och vi visste inte vart vi skulle ta det. Vi vill åt olika håll genremässigt. Så då beslutade vi att istället prova andra vägar, fast på egen hand.
Är ni eniga i beslutet?
– Ja, det är vi. Beslutet tog vi faktiskt för tre månader sedan, så nu har vi spelat alla gig som vi hade inbokade i somras, säger Rasmus Viberg
Så sent som i helgen gjorde de en spelning i Malmö, arrangerad av en frisörsalong som sponsrat bandet i två år. Det blev bandets sista spelning, men den sista riktiga spelningen ägde rum i Eksjö den 28 augusti.
– Det blev en grym sista spelning med härligt ös, säger Rasmus Viberg.
Vad ska ni göra nu då?
– Vi får se. Tobias ska fokusera med på sitt studioarbete och Nina blev väldigt inspirerad av musikvärlden när hon var med i ”American Idiot” tidigare i år. Själv har jag precis flyttat till Stockholm och skriver musik med ett kollektiv här, säger Rasmus Viberg.
Gå till toppen