Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Vill väcka löparintresse med fest

Nästa lördag är det fjortonde gången som man kan springa, småjogga eller promenera sig igenom Löparfesten i Skanör-Falsterbo. Ett av målen är att fler unga ska upptäcka löparspåret.

I spåret finns det allt från deltagare som spontananmäler sig och promenerar banan runt, till de som vill få en trevlig löprunda eller förbättra sitt personliga rekord. Och ett mål är att fler unga ska få upp ögonen för motion, säger Lars Lundgren som är arrangemangsansvarig.
Hur jobbar ni för det?
– Dels har vi loppen som Kalvinknatet och Papricaloppet, dels har IK Finish friidrottsskola på sommaren, och ibland samarbete med skolorna.
Och intresset för att springa har blivit större med åren, både hos yngre och äldre deltagare. 2006 sprang runt 300 deltagare tre lopp. Nu har loppen blivit fler, och förra året var det 1400 anmälda.
– Man behöver inte springa om man kommer, utan man kan komma dit och bara uppleva atmosfären, käka någonting eller lyssna på underhållningen, säger Lars Lundgren.
De traditionella loppen är ett halvt maraton, och två lopp på tio respektive fem kilometer.
– De är flacka och platta banor, med höjdskillnad på en meter, så den som vill tävla och springa väldigt fort har goda möjligheter att förbättra sina personliga rekord, säger Lars Lundgren.
För den som vill se hinder längs sin väg finns Formtoppen Hunting, som är en kombinerat hinder- och terränglopp.
Löparfesten i Skanör-Falsterbo
När: Nästa lördag, den 19 september.
Var: Falsterbo Horse Arena.
Lopp: En halv maraton, två traditionella lopp på fem respektive tio kilometer, Papricaloppet för barn upp till tolv år, samt Formtoppen Hunting som är ett 6 kilometer långt hinder-och terränglopp.
Gå till toppen