Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Han köpte 170 falaflar till flyktingar i Malmö

När 24-årige Ibrahim Fattah såg trängseln och alla barnen på Migrationsverket bestämde han sig. I kväll köpte han 170 falaflar och delade ut till människorna på flykt.

Ibrahim Fattah delade på fredagskvällen ut falaflarna till nyanlända vid Migrationsverket på Jägersro.Bild: Marcus Svensson
– Jag hade tänkt köpa 300, men ingen kunde göra så många, säger Ibrahim Fattah innan han börjar dela ut falaflar från bilens bagageutrymme på Migrationsverkets parkering.
De går snabbt åt till trötta och hungriga.
– Jag vet hur det är att vara hungrig, säger Ibrahim Fattah.
Han berättar att han har haft en tuff uppväxt, med två dödsfall i familjen. Han har fått klara sig mycket på egen hand och hamnat i fel sällskap, gjort fel val. Men nu är han på banan igen.
– Jag har jobb sedan ett år tillbaka, som idrottsvaktmästare på Malmö stad. Jag har tagit körkort som jag aldrig trodde att jag skulle göra. Jag betalar skatt.
Av tacksamhet över hur hans eget liv ordnat upp sig, och över medkänsla med alla dem som de senaste dagarna kommit till Sverige, känner Ibrahim Fattah att han vill göra något. 
– I tisdags såg jag barn ligga på trottoaren utanför Migrationsverket och sova. Någon måste reagera. Det finns folk som bara går förbi. Det kanske påverkar någon om jag delar ut mat, säger han. 
När falaflarna tar slut kommer någon fram och ser trumpen ut. Ibrahim Fattah hoppar in i bilen, samtidigt som han ringer falafelköket och beställer tjugo till.
– Det känns skönt det här, säger han.
Gör du också en insats för flyktingarna? Mejla oss – vi samlar berättelser om hur läsarna hjälper till.
Gå till toppen