Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Stor manifestation för flyktingar

Cirka 10 000 personer väntades delta i en manifestation på Stortorget i Malmö i eftermiddag. Sydsvenskan är på plats.

Refugees welcome. Den parollen prydde många fanor på Stortorget i Malmö under söndagseftermiddagen. Och budskapet samlade ett stort antal organisationer, politiska partier, ungdomsförbund och helt vanliga Malmöbor.
– Jag har själv varit flykting en gång i tiden och kom till Sverige när jag flydde från Iran. Så jag förstår vad det här handlar om och vill stödja den här rörelsen, säger Oldin Bahrami, en av dem som tagit sig till torget.
Initiativet till manifestationen togs av Grön ungdom i Malmö, mot bakgrund av den senaste tidens flyktingströmmar genom Europa och Sverige.
– Det är helt underbart att så många människor har slutit upp bakom den här manifestationen, för att visa att vi ska hjälpa de här utsatta människorna i världen, säger Malte Roos (MP), språkrör för Grön ungdom Malmö, till TT.
De senaste veckorna har flera liknande manifestationer arrangerats runt om i landet, bland annat i Stockholm och Göteborg.
Under söndagen har cirka 500 flyktingar kommit till Malmö och Trelleborg, enligt polisen.

Live-published photos and videos via Shootitlive

Gå till toppen