Sport

TFF har nått magisk gräns

Trelleborgs FF rusar vidare mot serieguldet i söderettan. Vinst med klara 5-0 på hemmaplan mot Husqvarna innebär att Trelleborg redan har nått den magiska gränsen av 50 seriepoäng. Ett faktum som tränaren Patrick Winqvist njuter av.
-Vi har visserligen ett försprång på elva poäng till tabelltvåan Örgryte men det är fortfarande sju matcher och 21 poäng att kriga om. Vi vill ha mer med andra ord.
Trelleborg kopplade greppet på Husqvarna redan i inledningen. Redan efter 12 minuters spel hade Zoran Jovanovic hunnit slå till två gånger och gett Trelleborg ledningen med 2–0.
-Zoran är hal som en ål. När vi dessutom gjorde två mål direkt i början av andra halvlek var givetvis matchen avgjord.
Husqvarna kom till Trelleborg med tre raka vinster i ryggen och valde spelsystemet 3-5-2. Men ingenting kunde rubba Trelleborg den här kvällen.
-Jämfört med insatsen i Lund senast där vi vann med 2–1 och hade problem med koncentrationen var insatsen mot Husqvarna betydligt bättre. Idag hade vi skärpan ända fram till slutsignalen.
-Efter några motiga år har Trelleborgs FF skapat en bra grund för framtiden. Hög tid att hylla ledarna och styrelsen som ligger bakom den sportsliga succén.

Fotboll, herrar, division 1 södra

Trelleborgs FF-Husqvarna 5-0 (2-0)
Gå till toppen