Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Dahlby missar Rio-OS

OS-tvåan Håkan Dahlby kommer inte att kunna försvara sin medalj i dubbeltrap i Rio de Janeiro nästa år.
Han misslyckades i VM och slutade först på 42:a plats.

Tävlingarna i Lonato, Italien, var sista chansen att ta en kvotplats till OS i dubbeltrap.
— Han hade en tung dag i dag. Det var svårskjutet, dels på grund av ett besvärande ljus, dels för att duvorna var så hårda att man var tvungen att vara precis för att få dem att splittras, säger Jonas Edman, sportchef i skyttesportförbundet till TT.
Dahlby siktade på sitt fjärde OS efter att ha varit femma i Aten 2004, elva i Peking 2008 och tvåa i London 2012. Men han lyckades inte under europeiska spelen i Baku i juni och silvret i EM i augusti gav ingen kvotplats.
"Det är totalt jävla mörker, skriv det. Det ville sig inte alls", säger han i ett pressmeddelande.
Den enda chansen för att nå OS är om Sverige lämnar tillbaka en kvotplats i en annan gren, för att få en kvotplats i dubbeltrap.
— Men ska vi göra det måste de andra misslyckas totalt under nästa säsong, och det tror jag inte är så troligt, säger Edman.
— Skeetskyttarna Stefan Nilsson och Marcus Svensson är fruktansvärt bra just nu.
Förutom två kvotplatser i skeet har Sverige en kvotplats i gevär. Det kan möjligen bli ytterligare en kvotplats i gevär.
Gå till toppen