Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Agim Sopi slutar i Prespa Birlik

Agim Sopi får lämna sitt uppdrag hos Prespa Birlik. Tränaren och klubben går skilda vägar med omedelbar verkan.

Agim Sopi efter säkrad serieseger i division 2.Bild: Bildbyrån
Prespa Birlik vann division 2 i överlägsen stil och kommer nästa säsong spela elitfotboll i division 1. Agim Sopi, som tränat laget de senaste två åren, kommer inte leda laget då och har redan avslutat sitt uppdrag i Malmöklubben.

– Det är en person som tagit det här beslutet efter att jag sagt vad jag tycker. Jag tycker inte han uppträder på ett professionellt sätt mot spelarna, säger Agim Sopi och syftar på klubbens sportchef Meysam Javan och hans kommunikation med spelarna.
Sopi menar att det sker på ett respektlöst sätt och skadar spelarnas självkänsla och lagsammanhållning.

Han säger att han är besviken över att han inte får fortsätta med spelarna i division 1, men är samtidigt glad över att han slipper jobba under de förutsättningar som han gjort i år.

–Men nu har jag gjort mitt jobb. Prespa var klart för division 1 med sex omgångar kvar att spela och jag har haft spelare som varit fantastiska, säger han.

Klubben vill inte specificera var i konflikten med Agim Sopi ligger.
– Beslutet togs efter att vi kommit fram till att vi måste hålla oss till vad klubben vill, säger Prespas sportchef Meysam Javan som tycker att det är olyckligt att parterna går skilda vägar.

Han säger att sportsligt är klubben mycket nöjd med vad Agim Sopi uträttat i Prespa och man önskar honom lycka till i framtiden.

En ny tränare hoppas klubben kunna presentera innan årets säsong är avslutad.
Gå till toppen