Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Lund

Hur vill du förändra Stolt i Lund?

Albin Junhede, ny ordförande för HBTQ-föreningen Stolt i Lund.

Bild: Caroline Andren
– Förändra Stolt i Lund vill jag inte. Jag vill utveckla den verksamhet som vi har börjat bygga. Vi är fortfarande en ung förening. Jag vill ta det vi har gjort senaste året och göra det ännu bättre och ännu större.
Har du några konkreta idéer?
– Först och främst vill jag att vi ska fortsätta att utveckla medlemsaktiviteterna med fler partnerorganisationer i Lund och titta på om vi kan hitta på fler roliga medlemsaktiviteter. Sedan vill jag även se om vi kan jobba med utbildning i någon form och hur vi i så fall ska göra det.
Hur många medlemmar har ni?
– I dagsläget drygt 40 personer. Där är vårt mål att engagera ännu fler och öka medlemsantalet.
Hur skulle du beskriva Lund som HBTQ-stad?
– Det är väldigt högt i tak och man kan diskutera mycket. Men det finns väldigt lite verksamhet och man är inte så duktig på att jobba med HBTQ-frågor. Både kommunen och andra organisationer i Lund har det på agendan, men har inte riktigt kommit igång med det. Det är på uppsving, men det finns mycket kvar att göra. Dock finns det väldigt positiva exempel som Högevallsbadet som har inlett ett arbete med att HBT-certifiera hela anläggningen.
Vad har Stolt i Lund för aktiviteter under Kulturnatten?
– Vi har ett samarbete med mäklarfirman Landgrens. Under dagen kan man komma dit och fika med oss och se en HBTQ-fotoutställning. Klockan fem kommer kulturchefen Chris Schenlaer att hålla en föreläsning. Och halv sex framträder ståuppkomikern Nathalie Cecile.
Gå till toppen