Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Fem flyktingar har flyttat hem till Carola

För två veckor sedan fick Carola Häggkvist nog av att sitta hemma efter sommarturnén. Hon samlade ihop familjens gamla kläder och skor och åkte till Kos för att hjälpa flyktingar. Nu bor fem av dem hemma hos henne.
”För mig är det viktigt att bry sig, hela vägen”, säger artisten till DN. Ikväll uppträder hon på galan ”Hela Sverige skramlar”.

Carola Häggkvist uppträder på ”Hela Sverige skramlar” ikväll. På Instagram skriver hon om hur hon åkte till Kos för att hjälpa flyktingar.Bild: TT/Instagram
”Jag kände ett stort behov av att i all tysthet få åka ned och vara verksam på plats där nöden är stor. Och det är något jag inte ångrar. Mötet med dessa underbara människor kommer jag för alltid bära med mig”, skrev Carola Häggkvist som beskrivning på en film hon laddat upp på Instagram där en grupp flyktingar går i land från en gummibåt.
– Vi såg skuggorna från överfulla båtar som var på väg in mot stranden. Ofta läckte vatten in i dem, bensinen var slut och motorerna trasiga, säger Carola Häggkvist till DN.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen