Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Hellner på första snön — inomhus

Torsby har haft sin skidtunnel i flera år. Nu kan även Göteborg locka till sig längdåkare året om.
— Det är nog inte så dumt att fräscha upp minnet då och då, säger Marcus Hellner om säsongens första snöpass.

Snön kom tidigt till Göteborg den här säsongen. Redan i juli öppnade första skidspåret i nya multisportarenan i Kviberg, i östra delen av staden.
Nu har hallen haft landslagspremiär också. För Marcus Hellner var det samtidigt första passet på snö sedan förra säsongen.
— Vi har varit vana vid skidtunnlar från både Finland och Torsby, men det är kul att det kommer lite sådant här. Det är bra för sporten, dels att det satsas, dels att det blir lite intresse, säger han.
— Jag tror också att hallen kan vara rätt viktig för oss att kunna göra skidtester på ett enkelt sätt.
Tillsammans med bland andra Calle Halfvarsson och Ida Ingemarsdotter testade Hellner den 1,2 kilometer långa slingan under tisdagseftermiddagen. Det gick lugnt till en början, men så småningom tryckte åkarna på lite hårdare.
Landslagslägret i Göteborg, som pågår samtidigt som sprintåkarna är uppe i Torsby, är ett viktigt steg på vägen in mot världscuppremiären i finländska Ruka i slutet av november.
Till skillnad från de senaste tre vintrarna är årets säsong mästerskapsfri. Det gör att Hellner och många av hans kollegor ställer in siktet på Tour de Ski runt nyår samt den totala världscupen i stället.
— Man får väl se hur det utvecklar sig och vilka chanser man har. Jag behöver vara lite jämnare än vad jag var i fjol, säger Hellner.
— Det var ett sådant fokus på VM att man kanske inte var så jättebrydd alltid i världscupen. Det är utmaningen som idrottare, att hela tiden vara fokuserad.
Den förra säsongen vill Marcus Hellner helst glömma. Inte minst blev hemma-VM i Falun en besvikelse för 29-åringen, som visserligen var med i det svenska silverlaget i stafetten, men blev utan individuell medalj. Även i världscupen blev det blygsamma resultat.
Tanken är att det ska bli bättre i vinter, trots en del skavanker under försäsongen.
— En muskelbristning i ryggen i somras, jag har varit lite sjuk och ramlat på en axel tidigare under hösten, summerar han.
— Men det har mest varit små avbrott, det har ändå flutit på hyfsat. Så det ska bli kul att komma i gång med tävlingarna.
Gå till toppen