Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Dubbelt så mycket av Rosa hoppet

Förra året kom 300 cyklister till start. På söndag hoppas arrangörerna av Rosa hoppet att minst lika många vill cykla igen för att stödja kampen mot bröstcancer.

Förra årets lopp samlade in 56 000 kronor. På söndag är det dags igen. Foto: Peter EskilssonBild: Peter Eskilsson
Andra upplagan av välgörenhetsloppet Rosa hoppet bjuder på dubbelt av det mesta. Den som vill kan cykla sex mil istället för tre (två varv) och arrangörsgruppen är fyra eldsjälar i stället för två.
Blir det dubbelt så många deltagare också?
– Ha ha. Det viktiga är att folk kommer och cyklar och har roligt. Förhoppningsvis blir det minst 300 som cyklar i år. Det är redan fler föranmälda än förra året, säger Nadia Milotti.
Förra året blev hon och kollegan Ulrika Jigman tagna på sängen när en tredjedel av startfältet dök upp på tävlingsdagen. I år är de bättre förberedda och det kan behövas. Deltagare så långt ifrån som Göteborg har anmält intresse.
Nyheten med den dubbla distansen har blivit populär. Av de anmälda cyklisterna tänker 30 procent cykla två varv.
Finns det fler nyheter?
– Det är kanelbullens dag, man kan räkna med en god fika i mål. Och det blir en överraskning i sista backen för att peppa hela vägen in i mål.
Start och mål är vid Friskis & Svettis i Lund. Banan går förbi både Bjärred och Lomma. I Lomma spelar studentorkestern AMC Bleckhornen på Centrumtorget och en strid ström av cyklister klädda i olika varianter av rosa kommer att synas.
– Jag har en dröm om att färga Lomma rosa i oktober. Det har börjat smitta av sig. Jag ser redan nu att flera handlare börjat pynta, säger Nadia Milotti.
Rosa hoppet
Vad: Motionslopp på cykel. Intäkterna går till Cancerfonden i kampen mot bröstcancer.
Var: Friskis & Svettishuset i Lund. Det går att anmäla lag på plats.
Start: Klockan 10.15. (Kom i god tid om du inte anmält dig).
Gå till toppen