Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Scen

Pici & Oso – vacker teater för de minsta

Pici & Oso – Teater 23 den 2 oktober
Idé och regi: Iben West, Koreografi: Emma Ribbing
Scenografi: Evelina Johansson
Ljus: Iben West och Evelina Johansson
Musik: Sousou och Maher Cissoko
Medverkande: Anna M Persson och Björn Löfgren

Stigen in till Osos koja slingrar sig genom mörkret. Med skorna parkerade i foajén kan publiken känna marken under fotsulorna. Ur högtalarna droppar och rinner musik: på led vandrar barnen in i ett omslutande landskap av rundad vegetation, toppiga berg och stjärnor som lyser genom stickhål i tyghimlen.
Teater 23:s ljusdesigner Iben West gör regidebut med historien om "Pici & Oso", en sinnlig utflykt om vänskap för barn mellan två och fyra år. Texten är sparsmakad och liknar mest en dikt. Men först och främst är det rummet som talar, mjukt krökt som en mumindal och mytiskt laddad som japansk animation.
Det är en värld i världen som Iben West tillsammans med scenografen Evelina Johansson presenterar: här kommunicerar inbjudande former med materialens skiftande textur. På denna främmande plats bjuder Anna M Persson och Björn Löfgren på en trevande resa in i tillitsfull gemenskap. Berättelsen startar i mikroperspektiv med små abstrakta dockor, men strax tar skådespelarnas egna kroppar över gestaltningen om att vilja men inte riktigt våga vara nära.
Det fina är att den enkla berättelsen lyckas förmedla att både lilla truliga Pici och världsvana Oso har ett förflutet som värker in i nuet: som sätter hinder och tar spjärn när relationen ska byggas. "Pici & Oso" är vacker och omsorgsfull minsting-teater . En drömsk poesi för små kroppar och stora hjärtan.
Gå till toppen