Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Urban Sketchers startar i Malmö

Malmös första "sketch crawl" tecknade stadens gator och torg på lördagen.

Ett tjugotal tecknare samlades vid konsthallen på förmiddagen. Med sig hade de pennor och block. Gänget utgör ­stadens första ­Urban Sketchers-­avdelning. Vem som helst är välkommen, bara man kan hålla i en penna och vill dela med sig av sin teckning.
Initiativtagaren Anna Strive hälsade välkomna, sedan satte sig tecknarna ned och ritade under tystnad.
– Det känns jättekul att det är så många som vill vara med. Man tecknar för sig själv men gör ändå något tillsammans. Tydligen är det fler än jag som ­saknat ett sådant sammanhang, säger hon.
I tider när den fotografiska bilden finns överallt i sociala medier är teckningen ­något helt annat.
– När alla fotograferar så blir fotot nästan inget värt. Jag märker själv att de tecknade illustrationerna är de som griper tag när man bläddrar i en tidning, säger Anna Strive.
Paulina Prieto var en av lördagens tecknare.
– Jag är arkitekt så det passar mig som handen i handsken, säger hon.
Träffen avslutades med fika och visning av teckningarna, som också läggs upp på nätet.

Urban Sketching

Fenomenet startade i USA 2007 av illustratören Gabriel Campanario. Idag finns organisationer runt om i världen. Mottot är ”see the world, one drawing at a time”.
Gå till toppen