Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Därför plockades sprattel-Zlatan ner

Ett par dagar efter att installationen med Zlatan Ibrahimovic som stor sprattelgubbe sattes upp på östra sidan av Malmö stadion plockades den ner.

Installationen, en sprattelgubbe med MFF-kläder och Zlatan Ibrahimovics ansikte, sattes upp på onsdagen i förra veckan, timmarna före MFF:s Champions League-match mot Real Madrid.
Men nu har den plockats ner.
Jennie Törnquist, Stadsfastigheters fastighetsförvaltare för Malmö stadion, förklarar varför.
– Det gjorde eftersom vi som fastighetsägare varken har satt upp den eller informerats om den. Installationen har inte förankrats hos oss.
– Hade det gått rätt väg så hade vi varit med vid uppsättningen. Det är vårt ansvar om den skulle ramla ner eller att ta reda på om den skulle vara grund för bygglov.
Läs också Zlatan Ibrahimovic tillbaka på Stadion
Bakom installationen står två gatukonstnärer. Den ene av dem, en 38-årig Malmöbo, säger att han tycker att det är tråkigt att installationen plockades bort.
– Det är ju kul när det är kul på stan och det här passade ju väl med platsen och folket på plats.
Sprattelgubben var uppskattad av förbipasserande efter matchen mot Real Madrid. Tidpunkten var noga vald, enligt den 38-årige malmöbon.
– Det kändes bättre att göra det i samband med den här matchen snarare än när MFF möter Paris. När Zlatan väl är här på riktigt behövs inte installationen.
Gå till toppen