Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Läsartext: Jag känner mig lurad av Zoegas nya förpackning

När jag senast skulle köpa mitt vanliga kaffe, Zoegas Skånerost 500 gram, tyckte jag att paketet såg mindre ut än förut. Mycket riktigt! Innehållet var nu bara 450 gram. Det betyder en minskning av kaffemängden med 10 procent. Jag kände mig lurad.
Zoegas Skånerost var tidigare i en 500-gramsförpackning, nu i en 500-gramsvariant.
Kommer Zoegas att sänka normalpriset med motsvarande 10 procent? I annat fall är det ju ett medvetet sätt att lura oss konsumenter. Jag vill ha ett ärligt svar från Zoegas.
Eva Johansson
 
SVAR DIREKT: Vi har sänkt flera priser
Ja, vi har ändrat alla våra vakuumförpackningar till 450 gram. I samband med detta har vi också sänkt våra listpriser så att priset per förpackning blir lägre. På de varianter som ligger i Selected-sortimentet har vi sänkt priset rejält för att komma närmare resten av sorterna, exempelvis vår kära Skånerost. Alla våra blandningar innehåller olika bönor, och olika bönor har olika pris. Selected är fortfarande dyrare än varianterna i Z-range men skillnaden är mycket mindre nu (vilket är vår förlust).
Det är butiken som sätter det exakta hyllpriset, vi kan bara rekommendera priser.
Vi frågar ofta konsumenterna vad de tycker om våra produkter och vad de saknar. En sak som kommit fram tydligt är att många konsumenter vill prova flera sorter i vårt breda sortiment, och det har varit svårt då produkterna haft stora skillnader i pris och inte kunnat inkluderas i samma kampanjer. Genom formatändringen möjliggör vi detta. Vårt kaffe ger hela 72 koppar per paket, vilket är mest på marknaden.
Kundservice på Nestlé
Gå till toppen