Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Academy of Excellence kommer till Skåne

Therese Albrechtson, grundare av Academy of Excellence som snart etableras i Skåne.Bild: Privat
Therese Albrechtson vill få fler skånska företag att anställa och växa. I november etablerar hon tillväxtprogrammet Academy of Excellence i Helsingborg och Malmö.
– Skåne är en väldigt spännande och växande region. Det känns verkligen som att regionen ligger i framkant på entreprenörssidan med många nya, kreativa idéer. Dessutom har jag en inspirerande bild av entreprenörerna i Skåne, de känns framåt och på, säger Therese Albrechtson, grundare av Academy of Excellence.
Tillväxtprogrammet riktar sig främst mot ägare, grundare, vd:ar och entreprenörer som driver små företag med mellan två och 50 miljoner kronor i omsättning. Men Academy of Excellence hjälper även mindre och större företag än så.
Kursen pågår under tio veckor och består av tio utbildningstillfällen. Under programmet delar experter och framgångsrika entreprenörer med sig av konkreta tips och verktyg inom sina expertområden. Det handlar bland annat om försäljning, ledarskap, kompetensförsörjning och digital kommunikation.
– Jag upplever att många tycker att det är svårt att utveckla sina bolag och växa med dem. Det finns mycket hjälp att få i uppstarten, men inte när man vill ta nästa steg. Vi har intervjuat ett hundratal av Sveriges främsta entreprenörer om vad som krävs för att växa. Sedan har vi sammanställt deras svar i tio framgångsnycklar, säger Therese Albrechtson.
Therese Albrechtson driver Academy of Excellence.Bild: Privat
Knappt 700 företagsledare har hittills gått kursen som startades för nästan fem år sedan i Stockholm. Femton företagare åt gången kan gå kursen som startar den 11 november i Helsingborg och den 12 november i Malmö.
– I Malmö är gruppen nästan full, i Helsingborg har vi några platser kvar, säger Therese Albrechtson.
För att fylla grupperna håller Academy of Excellence två inspirationsföreläsningar i Malmö och Helsingborg den 15 oktober. Talar gör bland andra OBH Nordicas grundare Thomas Ek. Han är delägare i Academy of Excellence sedan i våras.
– Han har genvägarna kring hur man gör för att lyckas och delar med sig av sina tips. Varför uppfinna hjulet igen om man kan lära sig av andra?
På senare år har Academy of Excellence även etablerat samarbeten på kommunnivå i något som de kallar City of Excellence. Samtal pågår just nu med flera kommuner i Skåne.
– Vi märker att många kommuner behöver hjälp med att öka tillväxten bland företagarna på orten, säger Therese Albrechtson.
Gå till toppen