Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Jag startar grejer innan jag tänker efter

En gång sålde hon allt och drog till Ghana. Annars har hon turnerat med Ken Ring och vill gärna bo ihop med Lasse Kronér. Samia Linnea Khalil ny malmöbo och aktuell med showen Cozy Corner på Viktoriateatern.

Linnéa Samia Khalil har picknickkonsert på Viktoriateatern tillsammans med Loulou Lamotte på fredag.Bild: Lars Brundin
I våras, när hon var precis ny i stan och kände att hon "ville hitta på någonting" slog hon en pling till artisten och malmöbon Loulou Lamotte. På fredag har deras show Cozy Corner premiär på Viktoriateatern. Gästar gör bland andra Marit Bergman.
– Både jag och Loulou har stått bakom så många andra. Vi kände att det skulle vara kul att göra någonting där vi står i fokus. Så vi börjar vi med en show och ser vad som händer sen, säger hon.
Andra som är nya i en stad kanske börjar med sightseeing...
– Ja, jag vet, men jag har alltid varit sån. Jag startar grejer innan jag tänker efter, men jag tror att det är så man kommer någonstans. Om man börjar tänka är det klart att man tvivlar på sig själv och sin förmåga. Man måste kasta sig ut. Det värsta som kan hända är att man gör fel.
Vad tror du att du gör om tio år?
– Jag vet knappt vad jag gör nästa vecka. Jag kan vara var som helst i hela världen och jag kan vara kvar här. Jag är väldigt impulsiv av mig. Jag ändrar mig och hittar på nya grejer hela tiden.
Berätta om en gång när du ändrade dig!
– För några år sedan bodde jag i Kungälv där jag är uppvuxen. Jag kom på att jag levde ett liv som jag verkligen inte ville ha. Jag var personlig assistent, hade köpt en lägenhet och höll mest på och köpte massa saker till den. Så kände jag bara att vafan. Det fanns ingen mening liksom. Jag bestämde mig på en natt, sålde allt och drog till Ghana i ett halvår och bodde runt hos olika människor. Sen flyttade jag till Stockholm.
Och nu har du landat i Malmö. Varför?
– Jag träffade en kille som bor här. Ska jag bo i Sverige är det i Stockholm eller Malmö. Jag gillar stämningen här. Jag tycker att Malmö är en väldigt levande stad för att vara så liten.
Hur kommer det sig att du har jobbat med Ken Ring?
– Jag skrev till honom på Facebook att om han behöver någon som kan sjunga så finns jag, och skickade med ett youtube-klipp. Så ringde han en morgon och ville ses. Sen började vi jobba ihop på hans förra platta, som har sålt guld nu.
Okej, men nog om honom. Vad händer på din show på fredag?
– Ja, jag och Loulou är stommen i showen men vi har med oss flera spännande gäster, som Marit Bergman, och några riktigt duktiga musiker. Vi kommer blanda egen musik med låtar som har varit viktiga för oss. Det kommer bli som det låter: en mysig föreställning.

Linnéa Samia Khalil

Gör: Musiker.
Ålder: 28.
Bor: På Möllevången i Malmö.
Aktuell med: Picknickkonserten Cozy Corner på Viktoriateatern, fredag klockan 19.
Psst, känner du igen henne? Linnéa Samia Khalil tävlade i talangjakten "The Challenge" på TV3 år 2011, där deltagarna blev coachade av Pernilla Andersson, Tommy Körberg och Danny Saucedo.

Vilken kändis får gärna flytta in hos dig?

– Det hade varit skoj om Lasse Kronér bodde här. Det kan bli spexigt. Och Beyoncé. Dem två blir nog ett bra team.

Om du känner ett akut behov av att få vara dig själv vart drar du då?

– Då drar jag nog täcket över huvudet. Jag har flyttat runt så mycket. Det finns ingen självklar plats som känns hemma längre.

Vad drömmer du om?

– Allting i mitt liv handlar om att må bra. Och att få göra det jag vill, hålla på med musiken.

Vem ringer du när allt går åt skogen?

– Till Jens, min kära.

Vilken röst tycker du om?

– Loulou Lamottes, som jag gör showen med. Jag har älskat hennes röst länge, sen innan jag lärde känna henne. Jag tycker att den är en av de bästa i Sverige.

Gå till toppen