Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Malmö

Flaggor stoppade fritt fall

Daniel Kellys hjärta slutar aldrig slå för blågult, alltså IFK Klagshamn.
Han har hoppat in som spelare och förlorat med 19-0. Men på lördagen ledde han som vanligt sexmannaklacken och räddade kvar klubben i division 5.

Daniel Kelly, 18 år, är Klagshamnsbo.
Det var här han började spela fotboll och sedan dess är han IFK Klagshamns mest hängivna supporter.
IFK Klagshamn har annars haft en jobbig resa de senaste säsongerna. 2011 vann klubben division 2 och var klara för division 1.
– Men styrelsen lade ner ansökan. Det ansågs inte att vi hade ekonomiska resurser för spel i division 1, säger Daniel Kelly.
Därmed försvann flera starka spelare, som MFF:s förre målvakt Robin Olsen som nu spelar i grekiska Paok Thessaloniki och HIF-anfallaren Robin Simovic.
– Vi fick börja om i division 2, men hela laget hade ju lämnat. Vi förlorade matcher tvåsiffrigt och tog ett enda poäng under säsongen 2012, säger Daniel Kelly.
Säsongen 2013 kom IFK Klagshamn sist i division 3 och rasade till fyran.
– Säsongen 2014 var det stor turbulens. Vi använde över åttio spelare. Jag fick själv spela, tillsammans med kompisars föräldrar.
– Jag spelade först hemma mot Oxie, när vi förlorade med 19-0. Sedan var det en bortamatch mot Rydsgård som vi förlorade med 10-3.
Klubben rasade till division 5.
På lördagseftermiddagen avgjordes IFK Klagshamns framtid i division 5, mot Gislövs IF.
Klackledaren Daniel Kelly hade stöd av ytterligare fem personer, laddade med flaggor och trummor.
Västra kortsidan på Klagshamns idrottsplats kallas "västra stå".
När Daniel Kelly ropat "ni på västra är ni klara?" ropar hans fem kompisar "jajamensan fattas bara!".
– Vi har haft bengaler på någon större match, men vi är väldigt försiktiga. Bengaler är svårt att hantera när man är så få, säger Daniel Kelly.
"Framåt stolta IFK! Framåt stolta starka Klagshamn!" sjunger de sex på "västra stå".
Och efter 90 minuter är succén ett faktum. Klagshamn vinner med 2-1.
– Det här är fantastiskt. Vi har rasat non stop sedan 2012. Men nu ska jag käka pizza och fira med spelarna att det blir division 5 nästa säsong också, säger Daniel Kelly.
Han är förkyld. Det är därför tveksamt om han på söndagen kan åka för att följa sitt allsvenska favoritlag Falkenberg i ödesmatchen mot Åtvidaberg.
– Min mamma kommer från Falkenberg.
Hinner du mer än fotboll?
– Jo, jag går i trean på Borgarskolan och så träffar jag kompisar. Visst, fotbollen tar mycket tid. Men jag kommer alltid att stötta IFK Klagshamn och Falkenbergs FF. Oavsett vad som händer.
Gå till toppen