Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Malmö

Flygstolen är Skånes Digitala Gasellföretag

Nätresebyrån Flygstolen kammar hem utmärkelsen Skåne och Blekinges Digitala Gasell.

Marie Granelli på Flygstolen tog emot priset för Skåne och Blekinges Digitala Gasell på Gasellgalan.Bild: Hussein El-Alawi
Omsättningen har vuxit nästan exponentiellt de senaste åren. På fyra år har den ökat med 895 procent. Det gör Flygstolen till Skånes snabbast växande digitala företag.
– Framgången beror på att vi utvecklar vårt bolag hela tiden mot det konsumenterna vill ha, det står aldrig still. Och vi har expanderat till Norge och Danmark och det har gett oss en jätteskjuts, sa Linda Bjernstål, vd och grundare av Flygstolen, i en intervju med 8till5 tidigare i veckan.
Hon startade Flygstolen 2004 i Helsingborg. De första tio åren fanns företaget bara i Sverige. Norge och Danmark kom till i slutet av 2013 respektive början av 2014. Där drivs verksamheten under varumärket Tripmonster.
I Sverige driver Linda Bjernstål sitt företag under namnet Flygstolen. I Norge och Danmark drivs verksamheten under varumärket Tripmonster.Bild: Fredrik Norrlid
Idag hanterar bolaget mellan 500 och 1 000 resebokningar per dag. Flest bokningar görs i september, oktober och januari.
– Det är fantastiskt roligt att få jobba med något så positivt som resor. Det är en bransch med otroligt mycket puls eftersom resebranschen är tidig in i nya trender. Min drivkraft är att hela tiden utvecklas och hänga med, säger Linda Bjernstål.
Förra året vann Malmöbolaget Beepsend.
Gå till toppen