Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Hantverk lockade mängder av besökare

Keramik och lapptäcken, korgar och smycken.
När Träffpunkt Papegojelyckan under torsdagen höll hantverksmässa för seniorer var det fullt hus.

Ebba Olsson och Gurli Hydén beundrar utställaren Jonna Gammelmark tygväskor.Bild: Ingemar D Kristiansen
Bland hantverket som visades och såldes av de 47 utställarna på mässan fanns bland annat keramik, lapptäcken, korgar och silversmycken. En del utställare demonstrerade på plats hur arbetsprocessen med hantverket kan se ut.
– Det är tredje året som jag besöker mässan. Här finns så mycket vackert och det är bra inspiration inför julen, säger Ebba Olsson och visar ett par lila raggsockor hon har köpt.
Den årliga Hantverksmässan kostar ingenting för vare sig utställare eller besökare. Alla är välkomna, även om många är äldre.
Katarina Hammar, samordnare för Träffpunkt Papegojelyckan och initiativtagare till hantverksmässan, berättar hur idén föddes för fem år sedan.
– Jag insåg att det finns många äldre som håller på med olika former av hantverk, men inte har någonstans att visa upp det. Jag tyckte det var viktigt att skapa ett sådant sammanhang, säger hon.
Tillsammans med sina kollegor på Träffpunkt Papegojelyckan anordnade hon hantverksmässan för seniorer. Intresset visade sig vara betydligt större än förväntat och sedan dess har mässan bara växt, förra året besöktes den av 700-800 personer.
– Idag är inte frågan om det ska vara en hantverksmässa, utan när den ska vara. Den har varit väldigt uppskattad, säger Katarina Hammar.
Gå till toppen