Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Nu ska camping för EU-migranter öppna

Nästa helg öppnas en tillfällig boplats för EU-migranter på Källby camping.
Då upplåts plats för elva husvagnar.
Det står klart efter beslut i kultur- och fritidsnämnden.

Källby campingBild: Ingemar D Kristiansen
Nu har socialförvaltningen och de ideella hjälporganisationerna åtta dagar på sig att skaffa fram husvagnar, för enligt beslutet får EU-migranter inte ta med sig egna husvagnar eller bilar till campingen.
– Exakt hur många husvagnar vi har i dag kan jag inte svara på, säger Marie Olsson på socialförvaltningen.
Läs också Domstol stoppar inte camping för EU-migranter
Den tillfälliga evakueringsplatsen ska vara öppen för EU-migranter mellan den 1 november och 31 januari och EU-migranterna bor under denna period gratis på campingen. Socialförvaltningen räknar med att runt 40 personer kan komma att bo i husvagnarna.
Alliansen reserverade sig mot beslutet. Partierna vill att frågan ska beslutas av kommunfullmäktige.
– Vad händer efter de tre månaderna? Och varför ska det vara gratis? undrar Gunnar Brådvik (FP).
– Det är inte säkert att ett annat beslut hade fattats i kommunfullmäktige men det är en principiellt viktig fråga att diskutera där, fortsätter han.
Många av EU-migranterna som nu erbjuds plats på Källby camping har bott på parkeringsplatsen vid Åkerlund & Rausings väg till och från i över ett år.
Är de intresserade av att flytta till Källby camping?
– Jag vet inget annat än att de är intresserade av detta. Jag har inte fått någon annan information, säger Marie Olsson.
Vill alla flytta dit?
– Vi håller på att informera. Det är nu och framåt som den tydliga informationen kommer, men de vet om att det är på gång.
Gå till toppen