Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Premiär för "Efter Beckett"

Vad händer om världen går under och bara en människa överlever?
Den frågan ställer föreställningen "Efter Beckett" som har premiär idag.

Per Granvik spelar Krapp, som är ensam överlevande efter apokalypsen.Bild: Ingemar D Kristiansen
Föreställningen är en sammansättning av fyra korta pjäser av Samuel Beckett: "Breath", "Akt utan ord I", "Akt utan ord II" och "Krapps sista band".
Alla berör samma tema: apokalypsen och vad som händer med den som överlever. Föreställningen kretsar kring vad som blir meningsfullt när en människa blir helt ensam.
Skådespelarna Emil Cronemyr och Per Granvik spelar båda huvudpersonen Krapp men i olika åldrar.
Regissören Lizah Bengtsson beskriver föreställningen som lättillgänglig för att vara Beckett.
Hon menar att det har varit både roligt och utmanande att arbeta efter manuset, som består av detaljrika scenbeskrivningar och mycket få, ibland inga, repliker.
– Det minimalistiska tilltalade mig. Det kräver ett helt annat tänkande och andra referensramar. Jag hoppas att publiken kommer att gå härifrån med en stark känsla och tankar kring vad det skulle innebära att vara ensam på riktigt.
Pjäsen sätts upp av Lilla teatern och gruppen Teater Zon 240 på Stenkrossen. Föreställningen spelas vid fem tillfällen under oktober och november.
Gå till toppen