Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Inga spår efter Jodel-hotaren

Polisen har inga spår efter den person som i appen Jodel farmförde ett så allvarligt hot mot Universitetet att det stängde för en dag.

Bild: Ingemar D Kristiansen
– Vi arbetar i oförändrad takt fram till dess att vi antingen löser ärendet eller inser att vi inte kommer längre, säger kommunpolis Joakim Nyberg.
– Det har kommit in några enstaka tips. För oss handlar det mest om internt arbete tillsammans med vår underrättelsetjänst och våra internetspanare, säger Joakim Nyberg.
Det var förra söndagen som en okänd person framförde hotet via appen Jodel med texten: "Några av er är ok. Gå inte till Universitetet imorgon om ni är i Lund. Kolla nyheterna imorgon morgon. Så länge jodlare".
Meddelandet påminde om det som publicerades inför en skolskjutning i Oregon i USA den 1 oktober. Eftersom polisen i Lund bedömde läget som allvarligt beslutade rektor Torbjörn von Schantz att stänga hela Universitetet en dag.
Gå till toppen