Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Malmö - den perfekta helgstaden

I helgen kan det vara läge att ge sig ut på stan i Malmö - en stad som beröms som en perfekt weekendstad av det internationella resmagasiner Condé Nast Traveller.
Skribenten jublar över restaurangerna i Malmö.

I det senaste numret av Condé Nast Traveller, den brittiska utgåvan av det amerikanska resemagasinet, är skribenten Jonathan Bastable på besök i Malmö.
Han utnämner Malmö till ett hett resmål för "de unga coola" och för matfantaster. Han skriver om "Gamla stan" i Malmö som enligt honom är lika promenadvänlig som Brygges, lika livlig som Brighton och bra att cykla i som Amsterdam.
Han kallar Malmö för "Falafel City" på grund av Möllevångens många prisvärda matställen. Exotiskt och mångkulturellt beskriver han det. Området påminner om populära östra London, enligt skribenten.
Följ med på en tur i Malmö. Så här beskrivs platserna enligt resemagasinet:
Lilla Torg
"Fullt av livliga barer, kaféer och restauranger. Ett utmärkt sätt att tillbringa en första kväll i Malmö är att ta ett glas på en bar som Mellow Yellow eller Moosehead."
Sankt Petrikyrkan
Får beröm för att vara "häftig".
Moderna museet
En mästerlig art noveau-byggnad.
Malmöhus
Rymmer en udda, men sevärd blandning av uppstoppade djur och skandinaviska möbler och husgeråd.
Form/Designcenter, Lilla Torg
En mix av kafé, designbutik och galleri.
Helmfeltsgatan
I kvarteren omkring finns antikvitetsbutiker.
Davidshallstorg
Många bra kaféer.
Möllevången
Exotiskt, mångkulturell och fullt med billiga matställen.
Flera restauranger beröms i artikeln:
Kockeriet
Bastard
Atmosfär
Bloom in the Park
Salt & Brygga
Skybaren, Clarion, Malmö Live
Gå till toppen