Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Lund

Anonym lapp manar bybor att överklaga

Smittspridning, permanent asylanläggning och minskande huspriser. Det är några konsekvenser som tältlägret för flyktingar får enligt en anonym avsändare. Lappen låg i brevlådan hos många Revingebor på söndagen.

Bild: Drago Prvulovic
"Du som är granne bör omgående överklaga", uppmanar den anonyma skrivelsen som damp ner bybornas brevlådor under helgen. På ett fullskrivet A4 varnar avsändaren för en rad försämringar som kommer att drabba byns invånare om bygglovsansökan för tältlägret beviljas. Bland annat påstår författaren att Myndigheten för samhällsskydd och beredskaps verksamhet i Revinge kommer att hotas av nedläggning om ett tältläger för flyktingar realiseras. En annan slutsats är att antalet arbetstillfällen minskar samtidigt som en "permanent asylförlägging" kommer att skapas på platsen. Samtliga argument är tagna ur luften enligt Mazen Saghir, ordförande i Revinge Byförening som tydligt tar avstånd från skrivelsen.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen