Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Nya attacker mot flyktingboenden

En flaska med brännbar vätska kastades in på ett planerat flyktingboende i Färingtofta. Polisen larmades också till ytterligare två skånska boenden på tisdagskvällen.

Vid niotiden på kvällen larmades räddningstjänsten till flyktingboendet i Färingtofta. Det har ännu inte tagits i bruk. 
En ruta i entrédörren hade krossats och en flaska med brännbar vätska kastats in och startat en brand. Även ett rör med texten ”Explosive” och ”TNT” hade slängts in i lokalen.
– Där har varit en mindre brand, säger Calle Persson vid polisens ledningscentral.
Bild: Jan Emanuelsson/Topnews
Enligt uppgifterna till polisen så hade branden slockat av sig själv när räddningstjänsten kom dit. 
Flyktingboendet skulle ha tagits i bruk om cirka två veckor. Det är planerat att bli ett ankomstboende för ensamkommande flyktingbarn.
Brandattentatet rubriceras som försök till mordbrand. 
Under måndagen ordnade kommunen ett informationsmöte om planerna för boende i Färingtofta.
– Mötet vi hade i Färingtofta var väldigt bra. Det framkom inget större missnöje. Det var frågor och synpunkter rent allmänt, säger kommunalrådet Kerstin Persson (S).
– Så jag tror och hoppas inte att det är någon boende i Färingtofta som ligger bakom. Jag tror mera att det är någon utifrån som ligger bakom detta. 
Räddningstjänsten kontaktade polisen för att de skulle komma till platsen. En polispatrull skickades dit strax innan klockan 22.
– Vi är fortfarande kvar på platsen och gör undersökningar, säger Calle Persson vid 24-tiden på kvällen.  
På tisdagskvällen hördes också smällar vid ett flyktingboende i Kävlinge, och en bänk ställdes upp mot ett boende i Lund och tändes på.
Läs också Mindre brand vid flyktingboende i Lund
Läs också Smällar vid flyktingförläggning i Kävlinge
Gå till toppen