Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Campingbeslut ska upp i rätten

Samtidigt som frivilligkrafter förbereder med husvagnar så förbereder rättsliga instanser för utredning av lagligheten i den avgiftsfria kommunala campingen för EU-migranter.

Förvaltningsrätten har hittills fått in fyra överklaganden av socialnämndens beslut. Domstolen har redan fattat beslut om att inhibition inte är aktuellt. Det innebär att planerna på camping inte stoppas i väntan på utredning och dom. Det beslutet har också överklagats, denna gång till kammarrätten som är nästa instans. Ted Ekeroth (SD) var först med att överklaga båda gångerna.
Det finns ytterligare tre överklaganden av socialnämndens beslut och Eva Östner står bakom ett av dem.
– Vi vill bara få utrett en gång för alla vad kommunen är ansvarig för. Vi har skrivit till politiker men får ju aldrig några besked, för att de inte vet. Det verkar som om lagen inte hängt med i det här nya med EU-migranter. Socialnämndens ordförande Sven-Bertil Persson (V) sa ju att man var oroliga för att en avgift skulle kunna leda till besittningsrätt, men hur är det egentligen?
Eva Östner menar att det måste prövas om "gratis camping under tre månader för en viss grupp utländska medborgare är otillåten konkurrens", eftersom förmånen inte gäller övriga EU-medborgare.
– Hittills har det sagts att EU-migranterna inte kunnat avhysas från parkeringsplatsen på Åkerlund & Rausings väg eftersom man inte har något alternativ. Men om det är principen så hamnar kommunen i samma läge igen om tre månader. Har man inget alternativ till Källby camping så får de stanna, säger Eva Östner.
Det är oklart när förvaltningsrätten avgör ärendet.
Gå till toppen