Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Lund

Husvagnar till EU-migranter kan bli av nästa vecka

Socialförvaltningen har satt nytt datum för rensning av parkeringsplatsen på Åkerlund & Rausings väg. Den femte november ska det ske, men bara om husvagnar på Källby camping står redo för EU-migranterna.

Någon gång i nästa vecka kommer de första husvagnarna till campingen.Bild: Ingemar D Kristiansen
– Planeringen är att städning på parkeringen kommer att ske den 5 november. Om platserna på Källby inte räcker till alla som vill ha så får bedömning av behovet ske i varje enskilt fall, säger Annika Pettersson, socialdirektör.
Målet är att inleda flytten även om alla inte flyttar samtidigt.
Socialnämndens ordförande Sven-Bertil Persson (V) tror att det blir av.
– Jag har pratat med Joakim Månsson Bengtsson på Hjälp tiggare i Lund och de är optimistiska. De har redan nu flera erbjudanden om husvagnar från privatpersoner som ställer upp. Det blir lite försenat och fram tills husvagnarna är på plats får EU-migranterna stanna kvar på parkeringsplatsen. Vi måste vara flexibla och jag ser ingen anledning till dramatik, säger han.
Kontraktet mellan socialförvaltningen och Hjälp tiggare i Lund undertecknas i början av nästa vecka.
Under torsdagen registrerades de boende på parkeringsplatsen som har rätt till en campingplats.
– Vi måste veta av säkerhetsskäl vilka som finns på campingen. Både Hjälp tiggare i Lund och socialförvaltningen känner till vilka som bott på parkeringsplatsen.
Enligt Sven-Bertil Persson (V) är alla intresserade av flytten.
– Jag tror att de är medvetna om att det inte finns några alternativ. Parkeringsplatsen kommer att rensas.
Gå till toppen