Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Handboll

Robert Månsson debuterar i landslaget

HK Malmös formspelare Robert Månsson har blixtinkallats i handbollslandslaget. Han ersätter skadade Jim Gottfridsson.

HK Malmös Robert Månsson får chansen i landslaget.Bild: Bildbyrån
Landslaget träffas på måndag i Halmstad. Nästa veckas samling, där tre landskamper kommer att spelas varav två i Polen, är den enda samlingen innan EM-truppen tas ut.
Det är första gången som 23-årige Månsson förekommer i landslagssammanhang. I truppen finns tidigare HK Malmös Linus Persson.
– Jag blev väldigt förvånad när förbundskaptenen Staffan Olsson ringde. Det var inget jag hade räknat med. Visst är jag nöjd med den säsong som jag har haft hittills och jag känner att jag har presterat på en hög nivå. Men att jag skulle bli inkallad till landslaget hade jag aldrig ens tänkt på, säger Månsson.
Robert Månsson, fostrad i IK Sävehof, ligger trea i elitseriens skytteliga med sina 53 mål och ligger fyra i assistligan med sina 28 målgivande passningar. Han har tidigare spelat 15 U- och 12 J-landskamper för Sverige.
– Det ska bli jätteroligt. Jag vet inte hur mycket speltid jag kommer att få, men ska göra allt jag kan för att ta de chanser jag får, säger Månsson.
Förbundskaptenen Staffan Olsson:
– Robert är en tvåvägsspelare som under hösten har visat att han är värd den här platsen. Han är väldigt mogen i sitt spel och leder sitt Malmö på ett imponerande sätt. Det ska bli roligt att se honom i den här miljön.
Gå till toppen