Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Fullt av beröm i Carina Nilssons mejlbox

Malmös socialkommunalråd Carina Nilsson (S) får massor av beröm från allmänheten för sitt agerande vid tömningen av migrantlägret på Sorgenfri.
"Vilken respekt du väckt!" heter det i ett mejl.

Det socialdemokratiska kommunalrådets mejlbox fylldes på onsdagen av positiva kommentarer från när och fjärran.
Det kom minst ett 20-tal elektroniska brev med beröm över hur Malmö stad skött avhysningen av migranter från Industrigatan.
”Jag hoppas, att du orkar fortsätta att agera lika ärligt, klart och rakt som du nu har gjort i det här ockupationsärendet och fullföljer din linje”, skriver en man.
”Jag kan inte minnas den dag, som Sydsvenskan gav en socialdemokratisk representant ett positivt omnämnande, men när de nu gjorde det, så har du ytterligare ett bevis på vilken respekt du har väckt”, heter det.
En kvinna uttrycker snarlikt beröm:
”Vill uttrycka mitt stöd till Carina Nilsson och Katrin Stjernfeldt Jammeh. Man har inte rätt att bosätta sig på annans mark även om romer varit forföljda under århundraden. De sympatisörer som nu 'hjälper' romerna gör dem en björntjänst.”
En annan kvinna är mer kritisk:
”Varför kan der inte få bo ute på Sibbarps camping? Lund ordnar ju camping åt EU-migranter. Varför ska Malmö vara sämre? Ändå är det socialistisk majoritet i Malmö.”
En man berömmer Carina Nilsson:
”Du har gjort ett bra arbete. Aven om media spyr galla över dig så är du nu hoppet fö̈r alla oss andra Malmöbor som under så lång tid sett vår stad och parker utnyttjas på detta sätt.”
Även en man i Linköping gillar Carina Nilssons agerande:
”Du har agerat helt korrekt i samband med utrymningen av den ockuperade marken och du har stöd av en stor majoritet av det svenska folket, oavsett partifä̈rg.”
En annan man säger sig vara imponerad:
”Hej Carina, jag är imponerad att ni står fast vid beslutet ni tagit om tiggarna.”
En kvinna gillar att Carina inte smitit ut genom en bakväg som den rumänske ambassadören påståtts gjort:
”All heder till er som styr i Malmö för ert lugna och tydliga agerande i alla turer runt lägret. Det var fint att se och höra er komma ut och möte den grupp rumänska medborgare som verkar styrda av aktivister.”
En kvinna mejlar Carina Nilsson från Enskede;
”Vill på detta sätt skicka ett tack och en virtuell ros till Carina Nilsson för föredömligt agerande i migrantfrågan. Fler politiker och även tjänstemän måste orka stå emot på detta sätt. Jag vägrar att låta samhället styras av flumvänster-minoriteten.”
En man har snarlika funderingar:
”Jag vill bara hälsa Carina Nilsson att hon har hela Sveriges stöd när det gäller illegala bosättningar. Äntligen en som vågar säga ifrån.”
En kvinna ger liknande beröm:
”Måste bara få ge en ros till Malmö stad som sköter ”emigrantfrågan” med bravur, en ros åt Carina Nilsson som också sköter detta på ett mycket professionellt sätt!”
En kvinna säger sig vara tacksam:
”Hej, jag vill bara uttrycka stor tacksamhet för att ni äntligen, på ett bra sätt, tagit tag i frågan med att avhysa romer från en illegal boplats. Fortsätt så. De kom någonstans ifrån, då får de vackert åka tillbaks dit.”
En kvinna i Kävlinge delar ut rosor:
”Jag måste med detta mail lovorda Carina Nilsson m fl för sitt goda ledarskap och hållfasthet i denna heta fråga. En heder åt Malmös politiker och tjänstemän!”
En kvinna i Sjöbo har samma budskap:
”Jag vill bara tacka Malmö miljöförvaltning och Carina Nilsson för att ni tog beslutet att avhysa EU-migranter från Sorgenfrilägret.”
Gå till toppen