Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Debattinlägg: "Ledarsidor, som tidigare betraktat andra länders avhysningar av romer som skandalösa, anser det nu vara 'rätt och riktigt'."

Politiker och mediers agerande i samband med rivningen av EU-migranternas läger i Malmö vittnar om en svensk offentlighet på glid. Det menar journalisten Mikael Olsson Al Safandi, före detta programdirektör på SVT.

Malmös politiker bryter mot lagen när de inte tar hand om de avhysta romerna. Det menar journalisten Mikael Olsson Al Safandi.Bild: Peter Frennesson
Detta är ett debattinlägg. Skribenterna svarar för åsikterna.
Det var usel journalistik som gjorde att avhysningen av bosättningen på Sorgenfri tog ordentlig fart. Detta skedde efter Uppdrag gransknings enögda inslag om lägret den 23 september. Inslaget valde att helt och hållet vinkla på olägenheter som sopor, bajs och bilar med eventuella körförbud. I programmet ställdes myndighetspersoner till svars: ”Varför gör ni inget?” Men redaktionen valde helt bort den självklara följdfrågan: "Om de fattigas läger är i vägen och farliga för dem själva, varför hjälper ni dem inte med det enklaste? Platser, vatten och sanitet?"

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen