Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Debattinlägg: ”Ett investeringsstöd för hissar kan ge enorma samhällsekonomiska vinster”

Alla måste kunna ta sig in och ut ur sin bostad. Allt annat är mycket kostsamt för samhället. Det skriver SPF Seniorerna, Hissförbundet, forskare och politiker i ett gemensamt inlägg.

Samhället tjänar på att äldre kan bo hemma så länge som möjligt. Ett investeringsstöd för installation av hissar i fler bostäder skulle snabbt betala sig, menar dagens skribenter.Bild: FREDRIK SANDBERG / TT
Detta är ett debattinlägg. Skribenterna svarar för åsikterna.
Idag är drygt 2 miljoner svenskar 65 år eller äldre. Om tjugo år har siffran ökat till 2,6 miljoner, särskilt gruppen 85 år och äldre blir större. Att vi lever längre och är friskare är fantastiskt, men medför också betydande utmaningar för samhället. Sveriges Kommuner och Landsting (SKL) bedömer att välfärden om tjugo år har ett finansieringsgap på ungefär 200 miljarder kronor.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen