Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Aftonbladet bryter med ”Lilla drevet”-komiker

Kringlan Svensson.Bild: Lisbeth Westerlund.
Tidningen Aftonbladet bryter sitt samarbete med Malmökomikern Kristoffer Svensson efter ett utbrott på Twitter, skriver DN. Podcasten ”Lilla drevet” fortsätter nu resten av säsongen utan Svensson.
Nanna Johanssons och Kristoffer Svenssons nya bok ”Omänniskor” recenserades häromdagen i Aftonbladet. Eftersom de bägge är med i podcasten ”Lilla drevet” som görs i samarbete med Aftonbladet så tog tidningen in en gästkritiker i form av Victor Malm.
I hans recension stod det ”jag gläds över boken, kanske framför allt för att författarna lämnar sin simpla whiteboardsatir hemma”, vilket gick Kristoffer Svensson att twittra att Malm skulle ”få sitt ansikte sönderslaget” och han kallade Aftonbladets kulturchef Åsa Linderborg för flera könsord.
– Det var själva grejen att han sa att jag borde sluta som komiker. Jag vet inte vad han har för mandat för att uttala sig om det. Aftonbladet verkar inte tycka ”Lilla drevet” är så bra eftersom de tar in en text som tycker att den ska läggas ner, säger Kristoffer Svensson till DN.
Han säger till DN att han ångrar sitt uttalande.
– Det känns jobbigt om folk blev ledsna, men det är ju vuxna människor. Så ont kan väl inte en tweet göra, säger Kristoffer Svensson till DN.
Åsa Linderborg säger till DN att samarbetet med Svensson nu är avslutat.
– Nu är måttet rågat så vi avbryter samarbetet. Jag som arbetsgivare kan inte jobba med någon som hotar en frilansjournalist, säger Linderborg till DN och tillägger att konflikten är enbart mellan Aftonbladet och Svensson och att hon gärna ser att samarbetet med ”Lilla drevet” fortsätter.
– De får själva ta ställning om hur de ska göra, säger Linderborg till DN.
”Lilla drevet” är en podcast som görs av Malmökomikerna Nanna Johansson, Liv Strömquist, Ola Söderholm och Kristoffer Svensson.
Ola Söderholm meddelar på Lilla Drevets Facebooksida att de fattat beslut för resten av säsongen:
”Vi hoppas vi kan podda ihop med Kringlan igen längre fram, men nu kommer vi köra på resten av säsongen utan honom (typ 4-5 avsnitt) vilket är så länge som våra avtal med Aftonbladet och AEA gäller. Sen tar vi ett lite längre jullov och inför nästa säsong får vi se hur vi ska göra.”
Uppdaterat: Senare på dagen twittrar Kristoffer Svensson att han bett alla inblandade om ursäkt och pratat med Åsa Linderborg. ”Den här tar jag på mig”, skriver han.
Gå till toppen