Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Lommabo brinner för Movember

Mattias Andersson vill samla in pengar till forskningen mot prostatacancer. Nu auktionerar han ut middagar – där han själv kockar hemma hos folk.

Mattias Andersson auktionerar ut middagar, som han själv lagar hemma hos den som vinner auktionen.
Under november får kampen mot prostatacancer ett uppsving. Lommabon Mattias Andersson låter mustaschen växa, klär sig i matchande kostym och bjuder ut sig själv på auktion.
I ryggen har han organisationen Round Table Sverige där minst 119 av medlemmarna odlar mustasch. Det är tredje året Mattias Andersson gör något för insamlingen Movember.
– Det som är nytt är att matlagningsauktionerna blir offentliga. Förra året var det bara bekanta som kunde bjuda via Facebook.
På söndag går tiden för den första av tre auktioner ut. Mattias Andersson lagar en trerätters middag hemma hos vinnaren. På menyn står helstekt ryggbiff med portvinssås eller halstrad gösfilé med hummersås. Vegetariska alternativ finns.
– Jag är ingen Per Moberg, men jag lagar bra och god mat. De som vinner auktionen lär inte bli missnöjda, säger han.
Mattias Andersson tar också på sig en mustaschkostym under november.
– Den sticker ut lite grann. Jag tror att jag får fler samtal med folk om jag har den på mig. Och kanske någon lämnar ett bidrag när vi börjat prata.
Vad hoppas du att detta ska ge?
– En möjlighet att diskutera hälsa med andra män. Det räcker att en person tar tag i sin hälsa, då har jag lyckats.
Mattias Andersson
Bor: Lomma.
Gör: Förstelärare och hem- och konsumentkunskapslärare på Bjärehovskolan. Håller utbildningar och event inom läreri, träning och kost i företaget Svensk friskvård och utbildning.
Aktuell: Gör Movemberkampanj för att uppmärksamma prostatacancer. Auktionerna och mer info om hur du kan bidra finns på svenskfriskvard.se.
Gå till toppen